En el marc del projecte Gustum “LA TARTANA” serà present a la Tria de Mulats d’Espinavell i a la Fira Catalana de l’Ovella de Ripoll


Gustum és un projecte de cooperació finançat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural, que coordina l’Associació Leader de Ponent i en el qual hi participa l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura entre d’altres Grups d’Acció Local de Catalunya. Aquest projecte té com a objectiu fomentar el desenvolupament rural a través de la promoció i la comercialització del producte agroalimentari local i de la sinergia amb altres sectors del territori com el turisme, la gastronomia i el petit comerç.

En aquest sentit, La Tartana que té per objectiu promocionar els productes del Ripollès, la Vall del Ges, Orís i el Bisaura en fires i esdeveniments d’arreu de Catalunya, en el marc del projecte Gustum, serà present avui 13 d’octubre a la Tria de Mulats d’Espinavell i el dia 15 d’octubre a la Fira Catalana de l’Ovella de Ripoll.

La Tartana és una manera original de facilitar el tast i el coneixement dels diferents productes agroalimentaris del territori. Es projecta com un espai estratègic per promocionar i difondre la cuina de muntanya i els productes locals, i de retruc ajuda en la promoció turística del Ripollès Ges Bisaura.

Del Ripollès promociona els productes agroalimentaris de la marca de garantia “Producte del Ripollès” –vedella, poltre, xai, trumfa, embotits, formatges, làctics, cervesa artesana-, i de la Vall del Ges, Orís i el Bisaura dona a conèixer els productes més destacats dels diferents productors i elaboradors.

La Tartana actua com un “restaurant amb rodes” que ofereix menús de producte local, i ajuda als productors agroalimentaris del territori a promocionar els seus productes i a sensibilitzar a la ciutadania dels beneficis de consumir producte de proximitat. També pretén esdevenir un espai test per els alumnes de l’Aula d’Hostaleria del Ripollès, oferint-los l’oportunitat d’adquirir una experiència laboral més i una possible sortida professional.

A la Tria de Mulats alumnes de l’Aula d’Hostaleria del Ripollès oferiran tastets de poltre durant la fira.

Si t´agrada, comparteixShare on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *