La Tartana a la Fira del Bestiar de Ribes de Freser i al Mercat de la Patata del Bufet d’Orís


Aquest passat cap de setmana La Tartana ha estat servint menús en el marc del projecte Territori Educador. Ens mengem les valls principalment als nens i nenes de les escoles Mare de Déu de Núria de Ribes de Freser i Lloriana de Sant Vicenç de Torelló, a la Fira del Bestiar de Ribes de Freser i al Mercat de la patata del bufet a Orís.

Territori Educador. Ens Mengem les Valls que s’està executant durant les anualitats escolars 2016/2017 i 2017/2018, amb l’objectiu de promocionar una cultura d’alimentació sana, de qualitat i de proximitat a la població local a través de l’escola, ha elaborat materials pedagògics sobre productes locals de qualitat com el xai i cabrit, els lactis i formatges, la vedella, el poltre, la trumfa de la Vall de Camprodon i la patata del bufet d’Orís, i els embotits, així com, realitza  accions de promoció del producte local vinculades a les fires agroramaderes i alimentàries de territori, i l’Aula d’Hostaleria del Ripollès.

Participen a Territori Educador. Ens Mengem les Valls les següents escoles:

  • Escola Pirineu, Campdevànol
  • Escola Mare de Déu de Núria, Ribes de Freser
  • Escola Dr. Robert, Camprodon
  • Escola Lloriana, Sant Vicenç de Torelló
  • Escola Segimon Comas, Sant Quirze de Besora

L’essència del projecte està en el treball que fan les escoles mitjançant els materials didàctics que se’ls ha transferit i les visites a les explotacions agroalimentàries que complementen la tasca feta a l’aula. No obstant això, a través de La Tartana els nens i nenes de les escoles que participen en el projecte, poden tastar aquests productes a diferents fires agroalimentàries del territori.

La participació de La Tartana en aquestes fires també s’emmarca en el projecte GUSTUM que té per objectiu fomentar el desenvolupament rural a través de la promoció i comercialització del producte agroalimentari local, artesà i de qualitat i de la sinergia amb altres sectors del territori com el turisme, la gastronomia i el petit comerç.

IMG-20171009-WA0004       IMG-20171009-WA0001

 

 

Leave a comment