Aquest passat cap de setmana La Tartana ha estat servint menús en el marc del projecte Territori Educador. Ens mengem les valls principalment als nens i nenes de les escoles Mare de Déu de Núria de Ribes de Freser i Lloriana de Sant Vicenç de Torelló, a la Fira del Bestiar de Ribes de Freser i al Mercat de la patata del bufet a Orís.
Territori Educador. Ens Mengem les Valls que s’està executant durant les anualitats escolars 2016/2017 i 2017/2018, amb l’objectiu de promocionar una cultura d’alimentació sana, de qualitat i de proximitat a la població local a través de l’escola, ha elaborat materials pedagògics sobre productes locals de qualitat com el xai i cabrit, els lactis i formatges, la vedella, el poltre, la trumfa de la Vall de Camprodon i la patata del bufet d’Orís, i els embotits, així com, realitza accions de promoció del producte local vinculades a les fires agroramaderes i alimentàries de territori, i l’Aula d’Hostaleria del Ripollès.
Participen a Territori Educador. Ens Mengem les Valls les següents escoles:
- Escola Pirineu, Campdevànol
- Escola Mare de Déu de Núria, Ribes de Freser
- Escola Dr. Robert, Camprodon
- Escola Lloriana, Sant Vicenç de Torelló
- Escola Segimon Comas, Sant Quirze de Besora
L’essència del projecte està en el treball que fan les escoles mitjançant els materials didàctics que se’ls ha transferit i les visites a les explotacions agroalimentàries que complementen la tasca feta a l’aula. No obstant això, a través de La Tartana els nens i nenes de les escoles que participen en el projecte, poden tastar aquests productes a diferents fires agroalimentàries del territori.
La participació de La Tartana en aquestes fires també s’emmarca en el projecte GUSTUM que té per objectiu fomentar el desenvolupament rural a través de la promoció i comercialització del producte agroalimentari local, artesà i de qualitat i de la sinergia amb altres sectors del territori com el turisme, la gastronomia i el petit comerç.